Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur: de basis

Een van de bekendste behandelmethodes die binnen de Chinese Traditionele Geneeskunde wordt gebruikt is acupunctuur. In de Traditionele Chinese Geneeskunde bekijkt men de mens heel anders dan in de westerse geneeskunde. Men bekijkt de mens als geheel: lichaam, geest en ook de omgeving. De factoren kunnen niet los staan van elkaar.

Een Acupuncturist werkt vanuit het principe je niet de symptomen maar de oorzaak van de ziekte moet aanpakken. De mens moet in balans zijn. Dit is als het ware het balanceren van het Yin en Yang in het lichaam.

Acupunctuur bestaat al heel lang en al die tijd zijn Chinese genezers bezig om deze techniek te gebruiken en te verfijnen. Volgens het principe van de oosterse geneeswijze treedt ziekte op  als er in een mens een verstoring van de balans optreedt. Genezing is daarom ook het herstellen van het evenwicht van de patiënt. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk, en ook in relatie tot zijn omgeving.

In een stressvolle, lawaaierige, of toxische omgeving zal een patiënt niet volledig tot genezing kunnen komen.

Acupunctuur: De behandeling

De Chinese geneeskunde leert dat het menselijk lichaam beschikt over een netwerk van energiebanen die meridianen worden genoemd. Op deze energiebanen vinden we de acupunctuurpunten die in verbinding staan met onze organen, maar ook met onze hormoonsystemen en andere lichaamsfuncties.

Na jaren van oefenen is de acupuncturist in staat om heel dunne naaldjes in de meridianen te prikken. Het doel hiervan is om de energiestromen te versterken of juist af te remmen met als doel het lichaam weer terug in balans te brengen. Op deze manier krijgt het lichaam een steun in de rug om weer in balans te komen. Alle meridianen hebben hun eigen eigenschappen en ze staan in verbinding met  verschillende organen in het lichaam. Door verschillende meridianen te prikken, worden de bijbehorende organen gestimuleerd of juist geremd.

De naalden die de acupuncturist gebruikt worden slechts éénmalig gebruikt. Voor elke patiënt zijn er dus nieuwe naalden beschikbaar. U hoeft zich dus geen zorgen te maken m.b.t. besmettingsgevaar.

Acupunctuur kan worden ingezet bij talrijke indicaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Allergieën
  • Gewrichtsproblemen
  • Interne klachten
  • Problemen met de luchtwegen
  • Mentale stoornissen
  • Ontstekingen

Wil je meer weten over de verschillende vormen van Chinese Geneeskunde en over acupunctuur in het bijzonder, kijk dan eens op de website van:

Lingerak Acupunctuur
Mazurka 27
1507 TK Zaandam

http://www.lingerak.nu

Meer informatie : http://alternatieve-geneeswijzen.web-directory.be/

Bekijk ook : http://alternatieve-geneeswijzen.startnl.com/

Interessant : Werken alternatieve geneeswijzen ?

Een gedachte over “Wat is Acupunctuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *