De vijf beste internationale nieuws websites ter wereld

We kunnen er niet naast kijken: 'het nieuws'. Of het nu goed nieuws of slecht nieuws is, we kijken allemaal naar het nieuws. Wanneer we het nieuws eens een keertje gemist hebben, dan willen we dat graag kunnen nalezen op internet. Maar welke nieuwssite biedt het nieuws op meest gebruiksvriendelijke manier aan? Ik maak je graag wegwijs en geef hierna een lijstje met mijn favorieten.

1) http://www.aljazeera.com/

Soms heb ik het gevoel dat het nieuws dat we in Nederland op TV te zien krijgen, niet voldoende is. Nederland mag dan net zoals andere Europese landen goed scoren op het gebied van persvrijheid, soms lijkt het journaal net iets te oppervlakkig. Wie op zoek is naar meer diepgang in het internationale nieuws en net als ik op zoek is naar meer duiding, vindt net als ik trouwens, meer zijn gading op deze aantrekkelijke en gestructureerde Engelstalige website van Al Jazeera. Wat ik hier apprecieer is vooral het nieuws uit landen waar we in Nederland zelden of nooit iets van horen.

2) www.bbc.co.uk/news/world
Dit is wellicht een van de best gewaardeerde en meest bezochte klassieke nieuws websites ter wereld. Ook vind ik dat de BBC zelf soms op een oude dame lijkt, BBC World blijft wellicht nog lang de wereldstandaard voor objectief Engelstalig wereldnieuws. Net zoals de hoofdsite van de moederzender BBC, vind ik dit een zeer overzichtelijke en goed gestructureerde site die met de regelmaat van de klok geüpdatet wordt. Ik vind hier altijd veel achtergrondinformatie, al vind ik het niet handig dat een aantal programma’s maar beperkt herbekeken of herbeluisterd kunnen worden.

3) http://www.reuters.com/
Reuters is een van de top persbureaus van de wereld. Hier halen de meeste nieuwszenders hun nieuws. Hier ga ik kijken wanneer ik wil weten of het nieuws het bij het juiste eind heeft. Voor mij is dit een goede aanvulling op de BBC!

4) http://www.theguardian.com/uk
Ik vind dat het soms wat meer mag zijn. Soms blijf ik ondanks alle kwaliteitsnieuws toch op mijn honger zitten. Sommige nieuwssites gaan net ietsje verder, en dat kan ik waarderen. Denk maar aan het nieuws over Wikileaks.

5) http://www.huffingtonpost.com/
Ook al bieden ze veel kwaliteit, soms vind ik de klassieke nieuwssites een beetje te stoffig. Waarschijnlijk ben ik niet alleen, want zo dachten ze er bij de Huffington Post ook over. Op deze site lees ik graag het nieuws achter het nieuws en opinies over het nieuws op een manier waarop het niet gebracht wordt door andere nieuwssites. Dit is meer dan zomaar een aanvulling op de dagelijkse krant.

Het maken van een website is een echte kunst, en dat geldt in het bijzonder voor de websites die nieuws brengen zoals de voorbeelden hierboven. Het gaat niet alleen om de inhoud van de site, maar ook over een aantrekkelijke presentatie waardoor het voor bezoekers aantrekkelijk is om de website regelmatig te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *